Dureri Articulare: Ar Putea Fi Artrita?

Rate this post

Oameni de toate vârstele experiență de dureri în articulații – dar ar putea fi artrita? Acest articol ia o scurtă privire la simptome și efecte de această condiție comună.

Definiția de Artrita.

Nu toate durerile în articulații sunt cauzate de artrită și definiția afecțiunii este destul de larg. Este de obicei descris ca o boală care provoacă durere și pierdere de mișcare a articulațiilor’. Cuvântul artrita înseamnă, literal, inflamatii articulare (arth=comun, ritis=inflamație), și se referă la mai mult de 100 de boli diferite, dintre care nu toate implica dureri articulare.

Descriere de Artrita.

Artrita afectează mișcările te bazezi pe pentru activități de zi cu zi – mersul pe jos, în genunchi, stând jos și așa mai departe. Artrita este de obicei cronică, ceea ce înseamnă că poate dura și o viață întreagă. Artrita poate afecta diferite zone ale corpului, și unele forme de artrita sunt asociate cu boli ale altor organe și țesuturi din organism. Oameni de toate vârstele, inclusiv copii și tineri adulți, pot dezvolta artrita.

Inflamație, una dintre principalele simptome de artrita, este o reacție a organismului care provoacă umflarea, roșeață, durere și pierdere de mișcare într-o zonă afectată și aceasta este principala problemă fizică în cele mai grave forme de artrita. În mod normal, inflamatia este modul în care organismul răspunde la un prejudiciu sau de prezența unor agenți patogeni, cum ar fi virusurile sau bacteriile. În această reacție, sistemul imunitar al organismului se concentrează pe zona afectata, pierzand cauza problemei, curățarea celulelor deteriorate și repararea țesuturilor care au fost răniți.

Odată ce sistemul imunitar și-a făcut treaba, inflamație în mod normal dispare și zona afectată se întoarce la o stare sănătoasă. În multe forme de artrita inflamatia se retrage ca ar trebui, în loc să devină o parte a problemei și deteriorarea țesuturilor sănătoase ale corpului. Acest lucru poate duce la mai multe inflamație și mai multe daune – un ciclu continuu care poate schimba oase și alte țesuturi ale articulațiilor, care afectează uneori forma lor și de a face mișcare greu și dureros. Boli în care sistemul imunitar funcționează defectuos și atacă părțile sănătoase ale corpului sunt numite boli autoimune.

Artrita dureri și inflamații ale articulațiilor are mai multe forme. Două dintre cele mai frecvente sunt artrita Reumatoida si Osteoartrita.

Rheumatiod artrita poate fi una dintre cele mai severe tipuri de artrita, cu de trei ori mai multe femei decât bărbați afectate, de obicei, la o vârstă destul de tânără (între 25 și 50). Boala poate veni pe încet sau apar brusc și, de obicei, afectează degetul mic de articulatii, incheieturi, genunchi și degetele de la picioare. Împreună cu umflături și dureri de articulații, unele dintre primele simptome ale bolii pot include oboseala, pierderea poftei de mâncare, pierdere în greutate și febră.

Rigiditate la nivelul articulatiilor si muschilor din jurul, care durează timp de mai multe ore, după ce în dimineața este un simptom obișnuit. Multe persoane cu artrita reumatoida simți că este influențată de vreme, stres, temperatură și exercițiu. Câteva au perioade când boala pare să fi dispărut. Din păcate, în cele mai multe cazuri, simptomele reveni în cele din urmă.

Cauza poliartritei reumatoide este necunoscută. Este de crezut că în unele domenii științifice, care poate duce la o infecție, dar nu există nici o dovadă că este contagioasă. Oricare ar fi cauza, mucoasa articulatia devine foarte inflamate si ingrosate, încet distruge cartilajul și osul și scopul tratamentului este de a opri inflamatia si de a preveni distrugerea articulațiilor. Unele studii recente arată că acizii grași omega-3 (găsite în anumite specii de pești și plante uleiuri din semințe) poate reduce inflamatia de artrita reumatoida.

Osteoartrita provoacă distrugerea țesutului articulare, ceea ce duce la dureri articulare si rigiditate. Ea apare frecvent în șolduri, genunchi, picioare și a coloanei vertebrale. De asemenea, pot afecta unele articulațiilor degetelor, articulația de la baza degetului mare și articulația de la baza degetului mare.

E una dintre cele mai vechi și cele mai comune boli la om și, probabil, afectează aproape fiecare persoană de peste 60 de ani la un anumit grad, chiar dacă prin mijloace nu toți oamenii au suficient de mult să observați orice simptome. Deși nu există tratament pentru osteoartrita, un tratament adecvat poate ajuta la ameliorarea simptomelor și pentru a preveni sau corecta grave probleme comune. Terapie pentru orice forma de artrita include terapie fizică și ocupațională a menține mobilitatea și gama de mișcare în articulații afectate. Buna fel și cantitatea de aceasta terapie va varia în funcție de cauza care stau la baza și la factorii individuali care medicul poate discuta cu tine, dacă este cazul.

Dacă bănuiți că ați putea fi suferă de debutul de orice forma de artrita, este recomandabil să se caute ajutor medical imediat ca acest lucru va fi, dacă nu vindeca condiție, cel putin ajutor cu un ajutor pe termen lung și a continuat mobilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ