Tipuri de Artrită Juvenilă

Artrita juvenilă, de asemenea, cunoscut sub numele de artrita cronică juvenilă, copilărie și artrita juvenilă idiopatică, artrita, are cinci subtipuri diferite, sau clasificări, în funcție de simptome se găsesc în primele șase luni de la diagnostic. Aceste clasificări sunt pauciarticular, poliartrita reumatoidă, sistemice de debut, spondyloarthropathy psoriazică și artrita juvenilă. Artrita juvenilă a fost dată menționată ca artrita reumatoidă juvenilă, dar ‘reumatoid’ a fost aruncat ca o parte din nume pentru a conduce pe oameni să creadă aceasta boala este similar cu artrita reumatoidă la adulți, care este foarte diferit de în termeni de simptome, cursul bolii și perspectivele de evoluție a bolii.

Pauciarticular artrita juvenilă afectează mai puțin de patru articulații, de obicei, glezna, genunchiul, cotul sau incheietura mainii si este cel mai comun tip de artrita juvenilă.

Acest special subtipul afectează aproximativ 45% dintre copiii diagnosticați cu artrită juvenilă, dintre care foarte puține dezvolta general, sau organism mondial, simptome. Pauciarticular minori care sufera de artrita rar experiență de creștere osoasă probleme sau articulații deformate, care pot fi asociate cu alte tipuri de artrită juvenilă. Unii copii cu artrită juvenilă dezvolta inflamație a ochiului, cunoscut sub numele de uveita, care poate duce la orbire dacă nu este tratată prompt. Pauciarticular artrita juvenila, uneori, va dispărea în câțiva ani, dar mulți copii vor experimenta cicluri de remisiune și de semnalizare pentru tot restul vieții lor.

Artrită juvenilă artrita afecteaza aproximativ 40% dintre copiii diagnosticați cu artrită juvenilă și afectează mai multe fete decât băieți. Acest subtip de artrită juvenilă afectează copiii cu o diferență mare de vârstă și este rar diagnosticat prima dată cu vârsta între trei și zece. Artrită juvenilă artrita afectează cel puțin cinci articulații în același timp, de obicei la nivelul articulațiilor mici de la mâini și picioare, deși genunchi a fost cunoscut de a fi afectate, precum și. Când genunchiul este afectată de artrită juvenilă, oase în picior va începe să crească la rate diferite și un picior va deveni mai mult decât celălalt. Acest lucru poate duce la artrita la nivelul șoldului sau a coloanei vertebrale, care în jurul valorii de jumătate din copiii diagnosticați cu acest subtip de artrită juvenilă se va dezvolta. Artrită juvenilă artrita prezintă cu simptome generale, cum ar fi scăderea poftei de mâncare, febră ușoară și o ușoară iritație. Artrită juvenilă artrita este de obicei mai severă la copiii care au fost în primul rând diagnosticate după vârsta de 10 ani și se poate testare pozitivă pentru factorul reumatoid. Acesta este un marker de găsit în alte boli autoimune, inclusiv adulți cu poliartrită reumatoidă. Dacă un copil are test pozitiv pentru acest marker, ele sunt mult mai susceptibile de a dezvolta articulații deformate și mulți medici consideră acest subtip de artrită juvenilă adulți cu poliartrită reumatoidă care apare la o vârstă fragedă.

Sistemic cu debut juvenil artrita este uneori numit Încă bolii după doctor, primul care a descris-o.

Acest subtip de artrita juvenila apare la aproximativ 10% din pacienții cu artrită juvenilă și afectează băieții și fetele în mod egal. Primar diagnosticul se face de obicei între 5 și 10 ani și poate fi dificil de a diagnostica cu exactitate, deoarece simptomele inițiale nu afectează articulațiile. Simptomele initiale sunt de obicei găsite cu un anumit tip de infecție, febră, umflarea ganglionilor limfatici, erupții cutanate, pierderea poftei de mâncare și, ulterior, pierderea in greutate. Ocazional, copii cu acest subtip de artrită juvenilă se va dezvolta complicatii mai grave, inflamație a sacului din jurul inimii (pericardită), inflamație a inimii (miocardita) și inflamație a țesutului care căptușește cavitatea toracică și plămâni (pleurită). Cu toate acestea, debut sistemic artrita juvenilă rar include inflamație a ochiului cum se vede în pauciarticular artrita juvenilă. Când artrita simptomele încep să apară, de multe ori mai târziu în cursul acestei boli, ele afectează, de obicei, incheieturi sau glezne. Mulți dintre copiii diagnosticați cu debut sistemic artrita juvenilă vor experimenta cicluri de remisiuni și rachete de semnalizare de simptome sistemice de-a lungul copilăriei lor. Sistemic cu debut juvenil care sufera de artrita va merge pe de a dezvolta artrită juvenilă artrita.

Ultimele două subtipuri de artrită juvenilă, spondyloarthropathy psoriazică și artrita juvenilă sunt rare. Spondyloarthropathy, de obicei, afectează băieții cu vârsta de peste opt ani. Acesta începe în genunchi și glezne, se deplasează încet să includă partea inferioara a coloanei vertebrale si a soldurilor. Uneori uveita apare, dar rezolvă pe cont propriu. Psoriazică artrita juvenilă afectează mai puțin de patru articulații la început, dar în curând avansuri alte articulații. Degetele de la picioare, soldurilor, coloanei vertebrale și degetele sunt principalele articulații afectate de acest subtip de artrită juvenilă. Copii cu acest subtip de artrită juvenilă de multe ori sufera de psoriazis și au gropi sau creste pe unghiile lor. Acest artrita multe ori dezactivează copil.

LEAVE A REPLY